Specialist bouwmaterialen regio Brugge

Pannen Wienerberger

Façadestenen Wienerberger

Website Wienerberger

Batsleer J Bouwmaterialen Batsleer J Bouwmaterialen

Koramic kleipannen

 Technische-Fiche-Pottelberg-44

Technische-Fiche-Pottelberg-44 Batsleer J Bouwmaterialen Batsleer J Bouwmaterialen

droogbouw , gipswanden, profielen

Vraag een offerte aan

Alle bouwmaterialen kopen in de regio Brugge

J. Batsleer voor al uw bouwmaterialen

Batsleer J Bouwmaterialen uit Assebroek, bij Brugge, reikt u de bouwstenen aan voor al uw projecten. Overweegt u een verbouwing van uw badkamer, een renovatie van uw terras of maakt u plannen om een eigen woonst neer te zetten? U kan bij ons terecht voor een duizelingwekkend aanbod aan bouwmaterialen te kopen. Voor zowat alle bouwactiviteiten hebben wij diverse benodigdheden in huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan allerhande tegels, klinkers en stenen, isolatie, dakpannen, betonproducten, materieel voor ruwbouw, tuin- of grondwerken en nog veel, véél meer.

Batsleer J Bouwmaterialen heeft zich voornamelijk gespecialiseerd in de noden van particulieren en kleine bouwfirma’s. Wat u ook zoekt, wij bieden enkel materialen van topkwaliteit aan. Bovendien hebben al onze producten een aantrekkelijk prijskaartje.

Daarnaast kunt u ook voor kraanwerken en containerverhuur bij ons terecht. Neem dus zeker eens contact met ons op voor een antwoord op al uw vragen of een vrijblijvende offerte!

Batsleer J bouwmaterialen (Brugge - West-Vlaanderen) werkt met producten van Wienerberger.

Wat is baksteen?

Baksteen is duurzaam

Baksteen is bijzonder goed bestand tegen klimaat- en weersinvloeden. Het bewijs van zijn duurzaamheid vinden we terug in de nog vele, nagenoeg intact gebleven bouwwerken uit de Romeinse periode. We kunnen gerust stellen dat
de keuze voor baksteen een keuze is voor meer dan het leven.
Dit kan niet gezegd worden van bepaalde andere bouwmaterialen. 

De duurzaamheid van een gebouw zal een steeds belangrijker criterium worden. Onder duurzaamheid wordt verstaan de levensduur van een gebouw maar ook de moduleerbaarheid en nood aan onderhoud.
Wat betreft duurzaamheid, heeft baksteen niets meer te bewijzen!

Levensduur
Sinds mensenheugenis, is de baksteen een materiaal dat vervaardigd is om generaties te overleven. De voorbeelden van baksteengebouwen die reeds meerdere eeuwen bestaan spreken voor zich. Zijn levensduur en duurzaamheid maken het materiaal onvergankelijk wanneer men een duurzaam gebouw wil oprichten. De gemiddelde levensduur van een gebouw in baksteen mag worden geraamd op meer dan 100 jaar.

Aanpasbaarheid
Gebouwen in baksteen blijven aanpasbaar gedurende hun hele levensduur zodat aanpassingen omwille van een gewijzigde sociale omgeving steeds mogelijk blijven.

Onderhoudsvriendelijk
Baksteen is één van de meest onderhoudsvriendelijke bouwmaterialen Er zijn bijna geen herstellings- of verfraaiingswerken nodig.

Baksteen is milieuvriendelijk en gezond

Duurzaam bouwen is de boodschap en dat kan best met materialen die tijdens productie- en verwerkingsproces voor een minimale belasting van het milieu zorgen. Baksteen is hét milieuvriendelijk bouwmateriaal bij uitstek. De grondstof klei is een natuurlijk product uit de bodem.

De kleiwinning gebeurt milieubewust en dit in samenwerking met het WWF (World Wildlife Fund) en met de lokale overheden. Vandaar dat oude kleigroeven omgevormd worden tot heuse natuurgebieden of landbouwzones. Bij de productie van baksteen wordt enkel gebruik gemaakt van natuurelementen: aarde, water, lucht en vuur.

Daarom kan een baksteen nooit allergenen bevatten.
Meer nog, de productie van de Stenen wordt nauwelijks gemonitord. De benodigde energie voor de aanmaak van bakstenen is vrij beperkt, een baktemperatuur van 1.000 °C volstaat. Door zijn goede thermische eigenschappen reguleert baksteen als een natuurlijke thermostaat de temperatuur in huls, dus dat is minder stoken en minder uitstoot.

Recyclage
Er zijn uiteenlopende mogelijkheden voor het hergebruiken of het recycleren van bakstenen. De bakstenen worden omgewerkt tot granulaten in breekinstallaties, deze granulaten worden dan gebruikt voor funderingswerkzaamheden. Deze bestemming van bakstenen wordt mogelijk dankzij de mineralogische oorsprong van de baksteen.

Baksteen is vormstabiel

De vormstabiliteit van een baksteen vermijdt het voorkomen van scheuren, zowel thermisch als hygrometrisch.

Baksteen is brandbestendig

Drie producteigenschappen zijn hierbij van belang: de stabiliteit in geval van brand, de vlamdichtheid en het vermogen om te isoleren tegen extreme hitte. Baksteen is zowat het enige bouwmateriaal dat op al deze punten extreem goed scoort. Ingeval van brand komen er geen toxische stoffen vrij.

Baksteen is handig

Mede door zijn formaat is een baksteen een zeer handig en polyvalent bouwmateriaal. Dit gaat op voor nieuwbouw, maar minstens evenzeer voor renovatiewerken. Een deel van een muur uitbreken en deze plaatselijk herstellen, vormt geen enkel probleem. Ook een raam- of deuropening toemetselen of vergroten is met keramische binnenmuursteen ronduit eenvoudig te noemen. En zelfs een renovatie op moeilijk bereikbare plaatsen, op verdiepingen, onder het dak of bij complexe bouwvormen ... kan moeiteloos met keramische binnenmuursteen worden uitgevoerd.

Baksteen wordt uitvoerig getest

Bij de productie van keramische binnenmuursteen wordt niets aan het toeval overgelaten. Onze eigen kwaliteitsdienst monitort permanent de kleisamenstelling, temperatuur en baktijd in de oven, maatvastheid en haaksheid van de gebakken steen, druksterkte en gewicht, plus nog tal van andere karakteristieken. Deze zelfcontrole wordt aangevuld door frequente testen en steekproeven van externe instanties en organisaties. Dergelijke strenge controles kunnen niet anders dan leiden tot een hoogwaardig kwaliteitsproduct. Dat biedt niet enkel voordelen voor de bouwheer maar ook voor de professional door een kwaliteitszekere verwerking op de werf.

Batsleer J uit Assebroek (Brugge): al uw bouwmaterialen zoals klinkers, tegels of dakpannen kopen

Batsleer J Bouwmaterialen

wij zjin uw specialist in bouwmaterialen zoals dakpannen of klinkers